Sidor

torsdag 16 juli 2015

2 månader sedan sist

Nu är det dags och ta tag i denna blogg igen, har ju inte skrivit på ett bra tag. Det har gått lite upp och ned sedan senaste inlägget. Tänkte ta allt i kronologisk ordning så här kommer det.

Bałtyk - Karkonosze Tour 20-25 maj

Fick äran att åka med svenska landslaget till Polen och köra detta etapplopp. Vi som ingick i laget var Marcus Svensson,Rikard Larsen, Edvin Wilson, Ludvig Bengtsson, Alexander Fåglum och jag själv. Första etappen började bra där Marcus gick iväg i en bra grupp mot slutet och tog en 2:a plats på etappen, vi andra rullade in klungan förutom Edvin som hade otur och punktera på slutet. Detta etapplopp var upplagt så att första första 5 etapperna var helt platta vilket gjorde att det var mycket attacker och hög fart hela tiden. Edvin gjorde en kanon dag på 3:e etappen då han i princip var loss hela dagen men tyvärr blev han inhämtad med ca 7km kvar. Sista dagen var en dubbel etapp, då vi körde 11km bergstempo på fm och en kort bergsetapp på em. Kände mig kanon laddad inför bergstempot men tyvärr förstörde en punktering mitt tempo. Då arrangören bestämt att inga följebilar var tillåtna så fick jag köra sista 5,5km på fälgen, detta förstörde alla chanser för en bra placering i totalen. På em etappen satt jag bra med och slutade på en 20:e plats efter att jag försökt mig på en attack på slutet men blev inhämtad med 3 km kvar.

Tour of Estonia 29-30 maj

Efter vi gått imål i Polen började vi vår resa till Estland, körde ca 40 mil innan vi stannade och sov i Warzava. Kom fram till Tallin sent på tisdag kväll. Kan säga att det var rätt skönt med en sovmorgon, tyvärr vaknade jag med en förkylning vilket aldrig är roligt. Så det blev och försöka snabbkurera sig så att jag skulle vara redo för start den 29:e. Tävlingsdagen kom och jag var inte 100% men tillräckligt frisk för att starta. Vi landslaget försökte vara med på det mesta och till sist så kom en grupp iväg, där hade vi Gustav Höög med. Denna grupp höll undan och Gustav körde in på en fin 3:e plats (vilket var den placering han fick i totalen också). Lördagens etapp gick i Tartu och kände redan på morgonen att kroppen inte var på hugget, svullen i halsen,näsan och en fin huvudvärk. Men valde ändå och starta och försöka hjälpa Gustav så mycket som möjligt. Jag klarade av att slita mig med i ca 80km innan kroppen sa ifrån, så det blev en DNF. Men Gustav klarade av att hålla 3:e platsen i totalen så det var positivt.

Siljan runt med Team Rejlers 6 juni

Efter Polen och Estland så blev det till och vila för att få ordning på kroppen. Hade haft lite kontakt med Johanna på Crescent ang Vätternrundan då Magnus Bäckstedt skulle åka med grupp som hade som mål att gå under 8h. Så blev kontaktad av David från team rejlers några dagar innan siljan skulle gå av stapeln som undrade om jag var sugen och komma upp och köra med dem. Så att jag skulle lära känna dem och hur dom skulle köra på Vätternrundan. Självklart tackade jag JA, men detta var innan jag visste att vi skulle starta strax innan 07 på morgonen. Kan säga att kroppen inte var direkt sugen när jag stod på startlinjen på ett gråmulet Sollrön. Men tack vare ett gäng med trevliga killar och tjejer från team rejlers så blev det en rolig dag trots riktigt pissväder sista 10 milen. Tyvärr klarade vi inte måltiden på under 4h men hade vi haft lite bättre väder så tror jag att vi hade klarat det utan problem.

Vätternrundan 13 juni

Motala bjöd på riktigt fin väder denna lördag så såg fram emot och köra min första vätternrundan, detta skulle även bli det längsta jag någonsin cyklat. Vi i team reljers var ca 55 cyklister i vår startgrupp och målet var att så många som möjligt skulle vara med hela rundan och klara sub 8h. Finns väldigt mycket och skriva om denna runda, men det skulle bli ett så långt inlägg så jag nöjer mig och skriva att jag är så fruktansvärt imponerad att av alla som startade i vår grupp. Tror att vi hade 45 cyklister med in i mål på tiden 7h45min, så vi klarade målet med 15 min tillgodo. Ett stort tack till Team Rejlers för att jag fick vara en del ert sköna gäng!

SM Tempo 25 juni

Finns egentligen inte så mycket och skriva om, kändes som det gick bra och fick in ett fint flyt men tyvärr gick det inte tillräckligt fort. Slutade på en 14:e plats vilket var långt ifrån mitt mål, men det är bara och jobba vidare. Har haft mycket problem med tempoåkningen i år då jag inte får till positionen som jag vill.

SM linje 28 juni

Om SM tempot var en besvikelse så var det inget mot vad SM linjet blev. Fick ett mekansikt problem efter ca 32km som slutade med att jag fick kliva av då det inte gick och fixa.

Burseryd GP 4 juli

Den klassika tävlingshelgen i Burseryd, dessa race brukar alltid vara bra organiserat vilket det var även i år. Dessutom var det riktigt sommarväder med runt 30 grader. Själva Gp:et blev en tuff historia där jag fick jaga störra delen av tävlingen då Argon 18 åkte mycket starkt med sina 6 åkare. Jag slutade på en 8:e plats vilket varken är direkt bu eller bä, men kan konstatera att jag gillar att cykla i värme.

Västboloppet (Sverige Cup) 5 juli

Då var det dags för första svenska cup tävlingen, vi skulle köra 16 mil på 11km varv bana där det fanns ett grusvägsparti på några km. Varvet är rätt hårt även om det inte finns några långa backar men det blir väldigt knetigt och lägg till värmen som var och ingen vind så blir det stenhårt. Försökte vara aktiv under hela loppet, men är svårt att vara med på allt när man är ensam. Klungan sprack av flera gånger och lyckades sitta med på rätt sida, tillslut gick en 4 cyklister iväg och dessa höll undan till mål. Jag satt med i en grupp som spurtade om 5:e platsen, men min spurt är lite sådär så fick se mig slagen av några cyklister och slutade på 9:e plats.

U6 cycletour 6-11 juli

Direkt efter målgång på Västboloppet bar det av till Tidaholm där U6 skulle starta på måndagen. Jag hade som mål inför detta lopp att försöka ta en etappseger då det är svårt i totalen när det många klubbar/team med och kör. Hade valt ut två etapper som jag trodde skulle passa mig bäst. Dessa var etapp 3 och 5, tyvärr blev det ingen etappseger på någon av dessa etapper men tack vare att jag ändå körde bra på dessa (särskilt på etapp 5 där jag blev 3:a). Så hade jag ledningen totalt inför sista etappen som var ett 14km långt tempolopp. Jag hade inte mycket tid, 9 sek till tvåan och 23 sek till 3:an. Det var nog första gången på många år som jag var ganska nervös inför start, har ju inte direkt briljerat på tempoloppen jag kört i år och förra året. Efter sm tempot så ändrade jag en hel del på min position på cykeln för att bli lite mer aerodynamisk så jag hoppades att detta skulle hjälpa. Jag var ändå väldigt osäker på om jag skulle behålla ledartröjan men fick till ett hyfsat tempolopp och gick in på en 5:e plats på etappen och lyckades behålla tröjan med 9 sek. Så fick säsongens första seger och det var en riktigt skön känsla då jag kämpat så länge för att komma tillbaka. Fick även ett kvitto att jag är på rätt väg att hitta tillbaka till tempoåkningen som var en av mina styrkor när jag var lite yngre. Så det blir och jobba lite mer på positionen och sakta men säkert sänka fronten på cykeln lite till.

Nu till helgen är det dags för andra deltävlingen i Sverige Cupen som går av stapeln strax utanför Malmö, så det blir en lång bilfärd imorgon. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar